Efenim bir süre sonra yine karşınızdayım. Son yazımdan beri baya bir olay oldu, onları özetleyeyim. Yılbaşında Kopenhag şehir merkezindeydik, havai fişek gösterisi izleyip insanları seyreyledik daha çok. Türkiye'den Olduz gelmişti, onunla baya bir gezdik şehri, ben de yine yeni yeniden aşık oldum şehre. Kraliyet kütüphanesine gidip bir kitap aldım okumak için, sanırım Nuray Mert önermişti bir ara, "Desperately seeking paradise: Journeys of a Sceptical Muslim". Yazarı Ziauddin Sardar isimli bir Pakistanlı. Burada birkaç tane Pakistanlı arkadaş var, ilginç insanlar. Bazıları yüksek lisans bitirip doktora yapıyor olsalar da bence pek çok şeyi anlayamamışlar. Laikliği dinsizlik olarak anlıyorlar daha çok. Benim bu dediklerim tespit sadece aslında, yoksa kesinlikle yargılama değil. Pakistan'ın şartları malum ve durumları zor gerçekten. Butto'yu hiç sevmezdim, Tansu Çiller'e benzediğinden belki de, veya yaptığı yolsuzluklardan dolayı %5 Ali olarak bilinen kocasından dolayı. Ama ölümü zaten seçeneksiz olan halkını karamsarlığa sürükleyecek gibi.

Her neyse, kitapı daha bitirmedim ama şu ana kadar güzel gidiyor. 57 Müslüman ülkenin GSMH'sinin neden bir Almanya etmediğini anlamama yardımcı olur da belki, kimbilir.

Bir yenilik de şu, "tebdili mekanda ferahlık vardır" diyerek konteynır değiştirdim, taşındım :) Yeni komşularımdan biri Sibirya'dan gelmiş bir Rus. Sovyet dönemi ve şimdiki Rusya konularında iyi sohbetler yapıyoruz. Danimarka'ya yerleşmeyi planlıyor ve bana sanki kendini ikna etmek ister gibi nedenlerini anlatıyor. Bilmiyor ki ben onu çok iyi anlıyorum.

Memleketinden farklı bir ülkeden daha çok hoşlanmak, insana zor geliyor esasında. Burayı sevmek için o kadar çok neden var ki. Harika parklar, yürüyüş yolları, saat gibi işleyen toplu taşıma, sokaklardaki sağlıklı ve mutlu insanlar... Bilmiyorum.

Kraliyet kütüphanesine gittiğimi söylemiştim ya, kütüphaneye aşık oldum. Harika bir binası ve süper çalışma, okuma mekanları var. Fotoğraf makinemi almayı unutmadığım bir zaman çekip buraya yollayacağım.

Bundan sonra daha az yazacağım sanırım, yapmam gerekenler birikiyor, zaman kaybetmemem lazım.

Fotoğrafçının yakalandığı an. Opera fotoğrafını hazırlıyorum. Tomas tarafından çekildi.