Güncelleme: Mavituna'nın uyarısı ile Federasyon kupasının Ankara'da yapılmadığı bilgisini öğrenmiş oldum, çok teşekkürler. Bu bilgiyi düzeltiyorum. Bir bilgi de arıza ile ilgili, arızanın giderildiğini öğrendim ancak iptal olan müsabakaların yetiştirilmesi için bize ayrılan zamanı kaldırmışlar. Bu yüzden daha sonra başlayacağız galiba.

Diyelim ki Gençlik ve Spor Müdürlüğünün buz pateni sahasının müdürüsünüz. Sahanın 6 ünite soğutucusu var, bunlardan 4 tanesi etkin olarak çalışıyor, 2 tanesi ise yedekte bulunması için varlar. Bunlardan bir tanesi bozuluyor, ne yaparsınız? Herhalde nasılsa iki tane yedekte var diyerek çok hızlı davranmazsınız, kalan 5 ünite soğutucu nasılsa ihtiyacı fazlasıyla karşılayacaktır. Peki teker teker 3 tanesi daha bozulursa? Yedekte olması gereken 2 ünite nasılsa sahayı kötü de olsa buz halinde tutuyor diye yine tamir ettirmezsiniz. Sonunda birgün bir ünite daha bozulur ve tek ünite ile sahada pek buz kalmaz. 1 hafta geçer ama yine de makineler tamir edilmez. Buz patenine gelenleri sabah gelmeleri için yönlendirirsiniz, çünkü sonraki saatlerde hava ısınmakta, buz daha da kötü hale gelmektedir.

Kaç ünite soğutucunun bozulduğu konusunda kanıtlarım yok, insanlardan öğrendiklerim böyle, ve neden makinelerin halen tamir edilmediğini bilmiyorum, ama Türkiye Cumhuriyeti başkenti Ankara'daki benim bildiğim devlete bağlı tek buz pateni sahası arıza nedeniyle bir haftadan beri sorunlu. Bu saha Milli Kütüphane'nin arkasında bulunan saha. Şimdilerde görevlilerin işi pek rahattır sanırım, nasılsa saha kapalı. Arızanın ne zaman giderileceği konusunda ise hiçbir açıklama yok. Aşağıda bugün çektiğim fotoğraflar. Sanırım sadece 3. sınıf ülkelerde olabilecek türden bir komedi, tam Türkiyelik.

Sabah olmasına rağmen saha kapalıymış, ilk günlerde sabah antrenman yapılıyordu. Bu yüzden gelenler tesis önünde bekleşiyorlar. Resimdekiler bizim grup, ODTÜ Buz Sporlarından.

Kapıdaki ilanı görüyoruz. İlginçtir ilanda sadece "bugün" kapalıymış gibi bir ifade var. Saha neredeyse 1 haftadır kapalı olduğuna göre bu ilan hergün asılı kalıyor (sadece o gün kapalıymış gibi göstermek için ince taktikler - bulan görevliye bravo). Bir de altındaki ilana bakarsanız Federasyon Kupası'nın da iptal olduğunu anlarsınız.

Buz Pateni "Sarayına" girdiğimizde bizi böyle bir manzara karşılıyor. Patenle kaymak için değil ama mayoyla yüzmek için gayet elverişli. Artık buz pateni sarayı havuz olarak kullanılabilir. Resmi devlet dairesinde çalışanlar için yüz akı bir gün herhalde.