Bugün şenliğin son günüydü. Eğer şenlik programındaki seminerlere katıldıysanız umarım son günkü ödül töreni ve kapanış konuşmasına katılmadınız. Çünkü bence çok laubali ve sıkıcı bir kapanıştı. Hani bilgisayarcılar delidir biraz, amatör ruhu severler ama aşırı bir ciddiyet eksikliği vardı kapanışta.

Programdaki seminerlerden bazıları ise oldukça yararlıydı (örneğin bilgi.com'un arama motoru sunumları, çekirdek ve gömülü linux sunumları gibi). Benim en sevdiğim yanlarından biri de sadece internetten tanıdığım insanları görmek oldu. Güzel bir olay da Manisa Sağlık Bakanlığı çalışanlarından bir amcanın Pardus'u nasıl kullandıklarını anlatması ve "bizim olan" bir ürüne verdiği destek oldu. Pardus kullanarak 400 kadar bilgisayar için yurt dışına, Microsoft'a nasıl lisans parası ödemediklerini anlattı. Tevazusu ve heyecanı beni duygulandırdı.


Şenlik sırasında yanımda fotoğraf makinem uygun anları yakalamaya çalıştım, aşağıdaki de çok tatlı bir çocuğun fotoğrafı. Linux'u şimdiden sevmiş belli ki :) Ne diyelim, Allah bağışlasın.