[English version follows]

Eğer farklı MPI kütüphaneleri kullanıyorsanız (bunu neden yapmak isteyeseniz bilmiyorum, benim amacım hız testleri gerçekleştirmek :)) buna benzer hatalar alabilirsiniz:

$ mpirun -np 2 ./a.out
Can't read MPIRUN_HOST
Can't read MPIRUN_HOST
Bunun nedeni bir tür MPI kütüphanesi ile derlenmiş bir programı başka bir MPI kütüphanesi ile çalıştırmanız (runtime ortam değişkeni farklı kütüphaneye ait). Dikkat etmeniz gereken nokta wrapper derleyici ve çalıştırıcıların aynı kütüphaneye ait olmaları. Örneğin programınızı mvapich ile derleyip OpenMPI ile çalıştırmaya çalışıyorsanız bela arıyorsunuz demektir.

Eğer ortam değişkenlerinizi (PATH'inizi) benim gibi zırt pırt değiştiriyorsanız dikkat etmek için daha fazla nedeniniz var.

Kolay gelsin.

----------

From my own experience, if you are getting errors of the sort "Can't read MPIRUN_HOST" you are using wrong wrappers. You have to use compiler and executer wrappers from the same library, if you are mixing these than you are asking for trouble. So, you should use mpicc and mpirun from the same library, you can't mix OpenMPI mpicc and mvapich's mpirun.

If you are changing your PATH environment variable continuously than you have got to be extra careful.