Oscar odullerine az kalmisken (15 saat diyor sayfasinda :)) favorilerden birisi bu film. Yonetmen Danny Boyle'u 28 Days Later ve Trainspotting gibi filmlerden taniyoruz, oyuncular ise unlu degiller (ilk filmleri cogunun).

Filmi ben baya begendim, senaryo bir kitaptan uyarlanmis (ilk sayfalarina amazon'dan bakabilirsiniz) ve akici olmus. Muzikler de bence cok guzeldi, besteci A. R. Rahman'i NTV'deki Oguz Haksever klasigi "O an" programinin muziginden biliyoruz (dinlemek isteyenler icin, Mumbai Theme).

Film ozetle varoslardan cikan bir adamin hikayesini anlatiyor. Adam "kim milyoner olmak ister" yarismasina katilip tum sorulari dogru cevaplamaya basliyor. Her sorudan sonra o soruyu nasil bildigi ile ilgili hayatindan kesitler sunuluyor. Bu arada tabi Hindistan'daki yoksulluk gozler onune seriliyor. Oyunculuk super olmus bence, cok kucuk cocuklar bile rollerine cuk diye oturmuslar. Bu kadar deneyimsiz, yeni oyunculari alip iyi kullanabildigi icin yonetmeni kutlamak gerek belki de.

Bir arkadasim filmin basrol oyuncusu Cemal'in cok iyi İngilizce konustugunu soylemis, aksani Hint aksani degil tam olarak. Bu dogal cunku 1990 dogumlu arkadasimizin dogum yeri İngiltere (yoksa benim birkac Hintli arkadasimin aksani cok anlasilacak tipte degil :)). Bir de Bollywood filmlerinden korkanlar için (ben de onlardanim cunku) sunu soyleyecegim: Bence filmin Bollywood'a benzeyen tek yani sonu. Sonunda dans edip oynamaya basliyorlar. Ama o da cok guzel, cunku asiriya kacmamis yonetmen Danny Boyle.



Film IMDB'de su anda 8.7 puanla ilk 250'de 34. sirada. Bu arada forumda da Ingilizlere karsi baya bir kin dokulmus, somurge donemi yuzunden. Bu konuda da vikipedi'ye bakabilirsiniz.

Sonucta Hindistan dunyanin en buyuk demokrasisi ve zitliklar ulkesi. Birkac tane Hintli arkadasi taniyorum ve onlari daha iyi anlamaya calisiyorum. Bu film, verilen tepkiler, uyarlandigi kitap beni buna goturuyor.

Bir de alakasiz olacak ama Hint asilli yazarlarin romanlari ingilizlerden daha anlasilir oluyor sanirim. Kullanilan kelimeler daha mi sade yoksa bana mi oyle geliyor :)

Keyifli seyirler.