Vestel'in web sayfasına girdiğimde kötü bir sürprizle karşılaştım ve bunu onlara bildirme ihtiyacı duydum. Eleştirmek ve eleştirildiğimizde bunu olgun bir şekilde karşılamak çok önemli özelliklerden bence, bu yüzden gönderdiğim mesajı aşağıya ekliyorum:

Vestel Yönetimine,


Vestel'in MT Programlari ile ilgili bilgiyi gazetelerde gordum ve ilgimi cektigi icin ag sayfanizi (http://vestelkariyer.com/) ziyaret ettim. Bir bilgisayar -yuksek- muhendisi olarak Linux işletim sistemi kullaniyorum, hem dizustu bilgisayarimda (ubuntu) hem de cep telefonumda (nexus one'imda android calisiyor). Bu aletlerden ag sayfaniza girdigimde (firefox/chrome/opera'nin hepsinde) http://vestelkariyer.com/browserNOK.asp sayfaniza yonlendiriliyorum ve tikladigim tum baglantilar da yine bu sayfaya yonleniyor. Sayfadaki mesaj ise su:

"
Sayın ziyaretçimiz,
Sitemiz Microsoft Internet Explorer Versiyon 5.5 veya daha üzeri ve 1024x768 çözünürlüklü ekranlar baz alınarak hazırlanmıştır,

Diğer browser (Gözatıcı) uyglamalar ile test edilmemiştir, dolayısıyla sitemizde bulunan bazı fonksiyonlar çalışmayabilir.

Vestelkariyer Yönetimi
"

Eger Vestel, dunyada bir yere gelmek istiyorsa, hem penetrasyonu (kullanim yuzdesi) hizla artmakta olan windows disi isletim sistemlerininin (masaustunde ubuntu/pardus gibi, cep telefonlarinda android/web os/iOS gibi, ve artik set top box'larda bile gelen linux'lari) hem de windows'da kucumsenemeyecek bir kullanim oranina sahip chrome/firefox/opera gibi tarayicilarin da farkinda olmali bence. Ki eminim Vestel set-top box'larinda linux kullanmakta.

Ben teknolojinin bu kadar gerisinde bir sirkette calismayi istemem ve vestel'e ilgimi kaybettim; ama ileride yetenekli muhendisleri, teknoloji konusunda (b)ilgili uzmanlari sirketinize cekmek isterseniz bunu bilmek istersiniz diye dusundum.

iyi calismalar,


Tayfun Sen