{Temel olarak şu yazımın Türkçe'ye çevrilmiş hali}

Yaklaşık bir ay önce YouTube'da izlediğim bir video'da ışıkları kapatma (arka planı karartma ve yorum vs. zamazingolarını kaldırma hareketi) özelliği vardı ama sonrasında izlemek istediğim başka bir videoda bunu bulamadım. O zaman tabii acaip gıcık kapmıştım YouTube'a ve bu özelliği diğer videolara da eklemek için betik yazmayı yapacaklarım listesine eklemiştim. Geçenlerde bir gece oturdum ve bu betiği yazdım. Betiği userscripts adresinden indirip kurabilirsiniz. Betiği Firefox 3.0.* ve Opera 9.63 ile denedim ve ikisinde de çalıştığını gözlemledim. Şimdi bir ekran görüntüsü versem iyi olacak galiba :)



Bu şekilde ışıkları kapatmak ve aynı zamanda görüntüyü büyütmek için betiğin eklediği iki düğmeyi kullanmanız gerekiyor. Bu iki düğmeyi şu resimde görebilirsiniz:



Betiği Firefox'ta kullanabilmek için Greasemonkey eklentisine ihtiyacınız var. Opera için ise herhangi birşey gerekmiyor, sadece betik klasörünü belirtmeniz ve betiği oraya kopyalamanız gerek. Bunun için menüden Preferences->Advanced->JavaScript Options seçmelisiniz.

Umarım size de yardımcı olur.