Her aklima geldiginde cinler tepeme cikiyor. Dusunmeyeyim diyorum, televizyonum yok zaten, haberleri de okumayayim diyorum ama insan bir yere kadar kacabiliyor. Belki de bizim problemimiz bu, herkes deli suyundan icmisken uc bes akilli ne ise yarar ki?

Gece vakti acemi erleri niye muhimmat deposuna gonderirsin? Orduda bir denetim mekanizmasi yok. Kimi kime sikayet edeceksin?

Sonrasi da ayni (traji)komiklikte devam ediyor; sanirsin bir komedi filmindeyiz. Leyla ile Mecnun'da olabilir mesela bu kadar absurdluk. Orman Bakani "Pakistan'da da boyle seyler oluyor" demis. Geldigimiz noktaya bak. Doksan sene sonra geldigimiz nokta, uzun zaman bir ingiliz sirketi tarafindan yonetilen, 1947'de bagimsizligini kazanan bir ulke ile karsilastirilmak. Yilmaz Ozdil demis ya, o zaman gidin Pakistan'da bakanlik yapin diye.

Genelkurmay Baskani da gidiyor tabi sehre. Bir aciklama yapmayacakmis, her sey ortadaymis. Ben birsey goremiyorum ortada olan. Sorumlular kim ve neler yapiyorsunuz? Bilen var mi?

Neyse ki Afyon valiligi kamuoyunu aydinlatmis. Valiyi Genelkurmay Baskani'na hali hediye ederken goruyoruz. Afyon sucugu ve kaymagi da vermis midir acaba? Fotograftan anlasilmiyor. Bu konuda da aciklama bekliyoruz valilikten. Kamuoyu merak ediyor. Yalakaligin sinirlari ne olabilir acaba?

Bir de Rum ile karsilastirmalar var, Pakistan'dan baska. Hani 60'lara kadar ingiliz somurgesi olan, kucuk bir sehrimiz kadar nufusu olan Guney Kibris'tan bahsediyorum. Ilginctir, Kibris'ta Temmuz 2011'deki patlama sirasinda ben 1 senelik askerligime devam ediyordum. Hem de patlamaya cok yakin bir yerlerde, ordunun Erenkoy diye ismini degistirdigi, orada yasamis olanlarin Goccina dedikleri bir yerde. Patlamayi ilk haber alanlardandik, cunku... Bekleyin, geliyor... Bizim usde elektrik kesilmisti. Cunku elektrigi Rumlardan aliyorduk. Trajikomiklikler bitmiyor demistim degil mi?

O yukardan baktiginiz Rumda aninda istifalar olmustu. Sonra da tum bakanlar kurulunu degistirdiler zaten. 12 kisinin oldugu bir patlamada. Rumla karsilastirmak cok sacma tabi. Onlar fersah fersah ondeler "insan" degeri konusunda. Bizim ulkeyi ancak Pakistan'la, Kongo ile filan karsilastirmali.

1 Sene once askerligimi bitirdigimde yazmistim bir yazi. Oradan bakiyorum:

Askerlik koca bir tiyatro bana gore. Bunu ne kadar erken anlarsan o kadar kolay oluyor senin de oyuna katilman. Bir komutan gelecek oldugunda hatirlaniyor her sey. Tuvaletlere sabun konuyor, kahvalti duzgun cikiyor, her gun doldurulmasi gereken defterler birkac ay geriden itibaren dolduruluyor. Saka gibi yani. Denetlemeye gelen de farkinda oyunun ama alan memnun, satan memnun ayriliyor.

Patlamaya sasirmadim, kimsenin istifa etmemesine, dalga gecer gibi aciklamalara da. Bu "sasirmama" hali en acisi...